Alimentatie

Hoeveel alimentatie moet ik betalen of ga ik ontvangen? Deze vraag komt bij elke scheiding terug. Er is partneralimentatie en kinderalimentatie. Als er kinderen zijn, wordt altijd eerst berekend of er kinderalimentatie betaald moet worden. Pas daarna wordt berekend of er ook geld overblijft voor partneralimentatie.

Er zijn wettelijke richtlijnen om te bepalen of er alimentatie betaald moet worden. Bij het verkrijgen van een nieuwe hypotheek is het eventueel betalen of ontvangen van alimentatie van belang.

Hoe wordt alimentatie berekend?

De berekeningen worden gemaakt op basis van de gegevens die jullie zelf aandragen. Voor de berekeningen maak ik gebruik van een geavanceerd berekeningsprogramma. Dit programma maakt gebruik van alle geldende (trema)normen en wetgeving. Ik loop alle stappen van de berekeningen nauwgezet met jullie door. Het is heel belangrijk dat je zelf snapt hoe de bedragen die je aan alimentatie gaat betalen of ontvangen tot stand zijn gekomen. Dit is namelijk een onderwerp waar later vaak ruzie over ontstaat tussen ex-partners. Dat wordt voorkomen als daar nu extra bij stil wordt gestaan, zodat je zelf achter de gemaakte afspraken staat.